Proiectare instalatii de ventilare

TVentilarea naturala a fost cea mai obisnuita metoda de a permite aerului exterior sa inlocuiasca aerul interior intr-o casa. Astazi, de obicei, nu este cea mai buna strategie de ventilatie, in special pentru casele care sunt bine sigilate cu aer pentru eficienta energetica. De asemenea, ventilarea naturala nu asigura un control adecvat al umiditatii.

Proiectare instalatii de ventilare sfaturi

Ventilatia naturala are loc atunci cand exista miscare necontrolata a aerului sau infiltrare prin fisuri si gauri mici intr-o casa - aceleasi pe care doriti sa le sigilati pentru a va face casa mai eficienta din punct de vedere energetic. Deschiderea ferestrelor si a usilor asigura, de asemenea, ventilatie naturala. Din cauza sistemelor de incalzire si racire centralizata, cu toate acestea, majoritatea oamenilor nu deschid ferestrele si usile la fel de des. Prin urmare, infiltrarea aerului a devenit modul principal de ventilatie naturala in case.

Viteza naturala de ventilatie a unei case este imprevizibila si incontrolabila, deci nu va puteti baza pe ea pentru a ventila uniform o casa. Ventilatia naturala depinde de etanseitatea, temperaturile exterioare, vantul si alti factori. Prin urmare, in timpul vremii usoare, unele case ar putea sa nu beneficieze de suficienta ventilatie naturala pentru indepartarea poluantilor. Pe de alta parte, casele inchise etanse pot avea ventilatie naturala insuficienta in majoritatea cazurilor, in timp ce casele cu rate mari de infiltrare a aerului pot avea costuri ridicate ale energiei.

Ventilatia la fata locului poate fi utilizata pentru a imbunatati eficienta ventilatiei naturale. Cu toate acestea, daca ventilatia la fata locului si cea naturala nu corespund nevoilor de ventilatie ale casei dvs., atunci ar trebui sa luati in considerare o strategie de ventilatie a intregii case.

Ventilatia la fata locului imbunatateste eficacitatea altor strategii de ventilatie prin indepartarea poluantilor din aer interior si / sau a umiditatii la sursa. Ventilarea la fata locului include utilizarea ventilatoarelor de evacuare localizate, cum ar fi cele utilizate deasupra gamei de bucatarie si in bai.

Societatea Americana de Ingineri de Incalzire, De Racire si Aer conditionat (ASHRAE) recomanda rate de ventilatie intermitente sau continue pentru bai si bucatarii, in loc sa foloseasca ferestre (ventilatie naturala.. Ventilatia la fata locului imbunatateste eficacitatea altor strategii de ventilatie - casa naturala si intreaga - prin indepartarea poluantilor de aer interior si / sau a umiditatii la sursa. Ventilarea la fata locului include utilizarea ventilatoarelor de evacuare localizate, cum ar fi cele utilizate deasupra gamei de bucatarie si in bai.

Toate ventilatoarele si echipamentele de ventilatie intr-o casa lucreaza impreuna ca un "sistem de ventilatie" pentru a schimba aerul interior si exterior fara a pierde energie. Sistemele de ventilatie pot fi clasificate in unul din cele patru tipuri: evacuare, alimentare, echilibrare si recuperare termica. Sistemul adecvat de ventilatie pentru o anumita casa depinde de clima si de necesitatile structurii. Sistemele de ventilatie de evacuare sunt preferate in zonele cu clima rece, unde este mai putin probabil ca acestea sa atraga aer umed in cladire. In mod opus, sistemele de ventilatie de alimentare controleaza mai bine umiditatea in clima calda. Sistemele de ventilatie echilibrate functioneaza atat in clima rece, cat si in climate calde, dar sunt mai scumpe pentru a fi instalate. Sistemele de recuperare a caldurii schimba aerul interior cu aerul exterior